fokusloggan

Mer information om Kreativa Fotoworkshopen

Våren 2016

Vad kul att du vill lära dig bli en bättre fotograf!

Varmt välkommen till denna fullspäckade dag hos Fröken Fokus fotostudio i Halmstad.

Du kommer att tillsammans med ett glatt gäng med samma fotointresse att lära dig mer om din kamera och olika objektiv, komposition, arkivering på datorn samt även få möjlighet att omsätta det du lärt sig i praktiken och få personlig feedback från fotografen och de andra kursdeltagarna.

Del 1, kl 10.00 - 14.45 inkl kortare lunchpaus

 • Bli kompis med din kamera. Vi går igenom grundläggande teknik och förståelse så att du ska våga lämna autoläget. Ta med bruksanvisningen till din kamera, så att du även lär dig använda den på ett bra sätt. Teori varvas med korta praktiska övningar.

   

 • Objektiv. Vi går igenom utbud och behov, samt vilka möjligheter olika objektiv ger dig.

   

 • Blixt. När, var och hur? Genomgång och praktisk övning.

   

 • Komposition och ljus. Välbeprövade regler blandas med Fröken Fokus egna tips från 15 års professionellt fotograferande. Praktisk övning.

   

 • Arkivering på datorn. Hur lagrar du dina digitala filer så att nästa generation säkert får glädje av dem. Genomgång och frågestund.

   

 • Du får med dig en liten ”lathund” från dagen.

 

 

Vi bjuder på fika, ta med dig egen lunch som inte behöver tillagning.

Ta med dig:

 • Kamerautrustning och bruksanvisning

 • kläder lämpade för utomhusfotografering, då vi vid ok väder kommer att göra några övningar utomhus.

 • glatt humör och vilja att prova nya saker :-)

Del 2. Kl 15.00 - 17.00

 • Du får ett fotouppdrag där du ska använda dig av kunskaperna du fått under del 1. Du håller dig i närheten av studion så att du lätt får kontakt med fotograf Fröken Fokus och kan ställa frågor. Vi har avsatt minst 10-15 minuters personlig fotocoaching för varje deltagare, beroende på antal deltagare på kursen.

   

 • Bildsnack. Vi tittar på dina bilder i gruppen och fotograf Fröken Fokus ger konstruktiv feedback tillsammans med övriga deltagare. Mycket lärorikt att analysera bilder, vi lär oss bra frågor att ställa till oss själva för att utvecklas som fotografer.

   

 • Tips och tricks för att komma vidare som fotograf.

 

 

Vi bjuder på kaffefika, ta med dig kvällsmacka eller dylikt.

Ta med dig:

 • förutom samma som del 1

 • VIKTIGT! ”Fotomodell” till fotouppdraget. Gärna respektive, barn eller en kompis eller husdjur som lätt och självständigt kan ta sig till och från vår location på den exakta tiden. Tanken är att du ska få träna på det som du i vardagen helst vill kunna fotografera. Om du har svårt att fixa en egen ”fotomodell”, hör av dig till oss minst 1 vecka innan kursen så kan vi hjälpa till. Fotomodellen ska infinna sig exakt kl 15.00 utanför fotostudion, fotouppdraget tar ca 1-1,5h.

 

Så här säkrar du din plats:

Betala in kursavgiften 1590 kr och märk den med ditt namn och ”workshop”. Kursavgiften betalas till bankgiro:
164-8344

Företaget heter Sweetish Sister AB – varumärket Fröken Fokus.

 

Maila sedan martina@frokenfokus.se att du betalt så skickar jag ett kvitto och bekräftelse på din anmälan. Jag behöver då fullständigt namn samt adressuppgifter. Observera att anmälan endast är giltig när kursavgiften har betalats.

 

Det finstilta:

Anmälan är bindande och kursavgiften återbetalas inte vid frånvaro från kursen utan läkarintyg. Om du får förhinder kan du överlåta din plats till någon annan, vid sjukdom krävs läkarintyg. 

Återigen välkomna!

Hälsar

Martina