fokusloggan

Nu är det vårt!!!

Idag kl 14.00 var det sk fördelningssammanträde på Kronofogden, så nu har beslutet vunnit laga kraft och huset är officiellt vårt.
Tjohooo!

Eftersom den förre ägaren inte tömt huset på grejor, så begärde Martina enligt konstens alla regler en sk avhysning, vilket innebär att möbler etc ska magasineras. Detta utförs och bekostas av Kronofogden. I och för sig så kommer det förmodligen bli så att grejorna bedöms som värdelösa, så i slutänden kommer de ändå stå kvar i huset. Vi kommer att skänka bort/elda upp det mesta som det känns nu.

En halvtimme senare ringde förre ägaren upp Martina och ville komma och hämta saker nästa vecka.
Suuuuuuuuuuuuck!!!!
Han har haft 4 veckor på sig att göra detta. Han var i huset en gång efter auktionen, och lämnade då efter sig mat i diskbänken och hade eldat i kakelugnen. Vi vill såklart absolut inte ha honom i huset nu när vi inte är där, eller överhuvudtaget faktiskt.
Sen försökte han fjäska med att vi skulle få hans gamla skitammunition istället, men det är ju bara för att slippa själv lämna den till polisen.

Nu inväntar Martina besked från Kronofogden om vad man bäst gör i den här situationen. Bästa är om all kontakt går via Kronofogden så det inte blir nåt tjafs. Martina upplyste dock fd ägaren att huset nu tillhör oss och att klassas som inbrott om han beträder huset.
----------------------------
(strecken indikerar tid för lagom stort sammanbrott utifrån att "vi som ju skulle ha så trevligt, varför måste det alltid strula????)

Härdsmältan inträffade efter att juristen på Fogden ringde och informationen framkom att fd ägaren VISST har rätt att gå in i huset. TROTS ATT VI ÄGER DET!!!!! GAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!
----------------------------
Ok, i samråd med Uffe kom vi fram till att det smartaste draget utifrån detta nya läge är att låta honom komma och hämta sina pinnaler, men att ge honom tydligt eldningsförbud och att han absolut inte får lämna kvar nån mat. 
Jaja.
Så på tisdag nästa vecka ska han åka till huset. Vi har pratat med grannarna att de ska ta hand om hans nyckel sedan, så han inte längre har den i alla fall.

Dagens motto är väl nåt i stil med att "man lär sig nåt nytt varje dag och att det svenska rättsväsendet är alldeles för mesigt."

 

Nu till roligare saker

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Cecilia » Molly, 1 vecka. Nyföddfotografering, Fröken Fokus:  ”Hej vad har ni för prislista och tider på nyföddfotografering? Jag är beräknad d..”

  • Mamma Ingrid » Mest bilder:  ”Härliga bilder av nybyggarparet. Ni jobbar fantastiskt bra med röjning, eldning,..”

  • Owe » Tystnad ... eller inte.:  ”Hej! Hmmm, var det inte mycket kraftig vind då? För när jag varit i skog med vin..”

  • I Thalwitzer » Tystnad ... eller inte.:  ”Vilken besvikelse! Jag förstår att ni är trötta och uppgivna. Jag upplevde ju vi..”

  • Lilian » Tystnad ... eller inte.:  ”Det gör ont i hjärtat, hoppas ni kommer på något bra kram Lilian”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-