fokusloggan

Sambon med på tåget

Sådärja.
Nu har även Uffe kollat på förslaget om egetbyggt "platsbyggt" lantkök.
Så det blir det!
Han kom dessutom med grymt bra förslag på hur vi ska kunna dölja den i dagsläget fula synliga dragningen av vattenledningar till kökskranen.
Martina har startat igång Illustrator och skissar för fullt.
Dock saknas några mått så Uffe får kompletteringsmäta vid tillfälle.

Vid vidare research på Myresjökök visar sig följande:
"Se upp med olika mått, myresjökök bytte helt måttstandard för 4 år sedan vilket gjorde att våra gamla luckor inte passade i deras nya stommar.. "(skrivet 2012 på Byggahus-forum)

Så tanken är att börja räkna på måtten och se om det kanske ändå blir smidigast att köpa IKEA-stommar med passande inredning. Så är det enkelt att komplettera sen. Men skisserna får utvisa. Och prislappen.
Gissar att gamla Myresjöstommar är typ gratis på Blocket, bara man får tag i dem.

Sotaren: Nu vidtalad och det behövs ingen "platå" uppe vid skorstenen om stegen slutar vid skorstenen (fick inte vara mer än nåt ganska stort mått) och om inte skorstenen är mer än 1,20m, mätt från nocken.
Så vi klarar oss, tyckte han med.
Vi kom överens om att vi levererar en nyckel till sotaren den 11/12 så åker de ut och besiktigar när de ändå har vägarna förbi. 

Härnösands Energi: Som vanligt är norrlänningar så otroligt vänliga och tillmötesgående. Plomberingen på elmätaren tas bort den 11/12, huvudströmbrytaren behålls avstängd.
Gällande soptömning och slamtömningen skulle nån från rätt avdelning höra av sig, tydligen behöver man nån dispens från Miljökontoret om man inte vill ha soptömningen. Vilket vi ju inte kommer att behöva, i alla fall typ det första året. Vi komposterar själva, eldar brännbart och tar med oss resten in till stan och lägenhetens sopor. 

Vapenskåpet köps in från förre ägaren, Uffe fixar de praktiska efter att Martina köpt det för 1200 kr. Det är ett ganska stort vapenskåp så det blir perfekt att förvara även andra värdesaker i när vi är iväg.

Nu dags att fortsätta på köksskissen... kommer såklart att publiceras på bloggen så fort utkast 1 är klart.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Cecilia » Molly, 1 vecka. Nyföddfotografering, Fröken Fokus:  ”Hej vad har ni för prislista och tider på nyföddfotografering? Jag är beräknad d..”

  • Mamma Ingrid » Mest bilder:  ”Härliga bilder av nybyggarparet. Ni jobbar fantastiskt bra med röjning, eldning,..”

  • Owe » Tystnad ... eller inte.:  ”Hej! Hmmm, var det inte mycket kraftig vind då? För när jag varit i skog med vin..”

  • I Thalwitzer » Tystnad ... eller inte.:  ”Vilken besvikelse! Jag förstår att ni är trötta och uppgivna. Jag upplevde ju vi..”

  • Lilian » Tystnad ... eller inte.:  ”Det gör ont i hjärtat, hoppas ni kommer på något bra kram Lilian”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-